Nybegynnertips

Nybegynnertips

Som ny student i en ny by, eller gammel student i gammel by eller ny student i gammel by - uansett hva du er, så er det greit med noen tips og triks og råd i den nye studietilværselen!

Faddergrupper

Etter Immatrikuleringsseremonien og informasjonsgjennongang i forelesningssalen vil dere bli delt inn i faddergrupper. Du kommer til å tilbringe mye tid sammen med faddergruppen din (og andre faddergrupper) de første to ukene, så her har dere mulighet til å bli godt kjent med hverandre! OG IKKE MINST bli veldig gode venner!

 

 

Pakkeliste til Trondheim

De første dagene/ukene i ny by kan være hektiske! Du kjenner få og vet ikke hvor noen ting er... For å slippe ytterligere stress kommer det her noen tips om hva som er lurt å ta med seg til Trondheim:

  • Laken til togafest (ikke strikklaken, viktig)
  • Generelt alle kostymer du får med deg, temafest er veldig populært!
  • Penklær til fest og ball
  • Regntøy!!
  • Sabla godt humør!

 

 

Linjeforeninger

De fleste av NTNU sine studieprogrammer har linjeforeninger, der flere av dem har over hundre år gamle tradisjoner. Nutrix, som er linjeforeningen til sykepleie, er en nokså ny linjeforening - vi er dermed med å forme linjeforeningen og dens tradisjoner. Etter fadderukene vil det holdes generalforsamling med linjeforeningen, og det vil også være mulighet for å stille til valg til flere stillinger.

 

 

Kjøp av uniform og utstyr

På studiet har vi noe som heter ferdighetstrening. Her lærer studentene å gjennomføre lærte sykepleiehandlinger i praksis. I forbindelse med dette er du nødt til å kjøpe deg en sykepleieruniform, søsterur, skilt og penn. Du bør også ha gode innesko. Her kan dette kjøpes - linke til buddies.

 

Semesteravgift og studentapp

Når du har takket ja til studieplassen vil du motta et brev med en firesifret PIN-kode som skal anvendes på Studentweb. Her skal du betale semesteravgift og bekrefte utdanningsplanen din. Når du har betalt denne vil du kunne motta lån og stipend, samt tilgang til studentmail og studiebevis. Studentbeviset kommer i form av en app, som du finner på App Store eller Google Play under navnet "Studentbevis".

 

 

Studentbevis

Når du har betalt semesteravgiften kan du få studiebevis. Dette blir det mulighet for å anskaffe i løpet av de første skoledagene under fadderukene. Studentbeviset brukes som adgangskort til ytterdører, grupperomdører og datasaler, til printere og som lånekort.

 

 

Lånekassen

Når du har betalt semesteravgiften kan du søke om å få studielån. Det kan være opptil 8 ukers venetid hos Lånekassen, derfor bør du være tidlig ute med å søke. Gå inn på Lånekassen og følg instruksjonene du får der.

 

 

Kjøp av bøker

Som student står du selv til ansvar for å kjøpe nødvendige pensumbøker. Disse bøkene finner du på Akademika-butikkene som er på de ulike campusene. I tillegg finnes mange av bøkene hos andre bokkjeder, så her kan du søke deg frem til de billigste stedene. Det er også mulig å kjøpe bøkene brukt.

 

 

© Copyright 2015. All Rights Reserved.